Voorjaarsproject 2013

Programma

  • Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621) – Variaties op een Oud-Duits lied Mein junges Leben hat ein End in een bewerking van Marijn van Prooijen
  • Hendrik Andriessen (1892 – 1981) – Variaties en fuga op een thema van Johann Kuhnau
  • Herman Strategier (1912 – 1988) – Kadullenvariaties voor fluit, fagot en strijkorkest
  • Edvard Grieg (1843 – 1907) – Solveigs lied voor sopraan en strijkorkest
  • Hakon Børresen (1876 – 1954) – Scandinavische Volksmelodieën

Dirigent: Joris Peters
m.m.v. Francine van der Heijden, sopraan, Ellen en Inge van der Holst, fluit en fagot

Concert

  • Zaterdag 13 april 2013: Petruskerk, Nijmegen

Dirigent Joris Peters

Joris Peters begon op dertienjarige leeftijd met het volgen van cellolessen. Eerst onder begeleiding van Frank Spronk, later werden de lessen overgenomen door Hugo Doesburg. Van laatstgenoemde bleef hij lessen krijgen, ook toen hij in 1998 verhuisde naar Nijmegen om biologie te gaan studeren. In datzelfde jaar werd hij lid van Nijmeegs Muziekensemble Flos Campi. In 2002, het jaar waarin hij zijn studie biologie afsloot, ruilde hij Flos Campi in voor het Nijmeegs Studentenorkest CMC. Naast orkestmuziek heeft Joris ook veel ervaring met kamermuziek opgedaan in o.a. het Nicolaas kwartet.

Sinds 2004 is Joris ook actief als dirigent. Met een zelf samengesteld ensemble voerde hij o.a. Appalachian Spring van Aaron Copland uit. Ook heeft hij in samenwerking met Flos Campi en leerlingen van het Montessoricollege Nijmegen een project rond Peer Gynt gedaan.

Hij is vaste invaller bij het Nijmeegs Studentenorkest en heeft ook ingevallen in het Nederlands Artsenorkest. Bij het Apeldoorns Symfonieorkest heeft hij een programma gedirigeerd met muziek geïnspireerd door Mozart. Joris ontvangt lessen in orkestdirectie van Quentin Clare, dirigent van het Leids en Nijmeegs Studentenorkest.