Voorjaarsproject 2011

Warme klanken uit koude landen

Programma

  • Jean Sibelius – Impormptu voor strijkorkest
  • Edvard Grieg – Zwei Melodien
  • Carl Nielsen – Bøhmisk-Dansk Folketone
  • Trad. / Oskar Merikanto (arr. Joris Peters) – Finse volksliederen voor bariton en strijkorkest
  • pauze

  • Max Bruch – Serenade op Zweedse Volksmelodieën
  • Lars-Erik Larsson – Liten Serenad

Dirigent: Jussi Jaatinen
Solist: Jussi Lehtipuu, bariton

Expositie van mondgeblazen “birds” van designer Oiva Toikka i.s.m. David Mulder Dagelijks Design

Concerten

  • Zaterdag 26 maart 2011: O.L. Vrouw van Zeven Smartenkerk, Molenhoek
  • Zondag 27 maart 2011: LUX, Nijmegen

Dirigent Jussi Jaatinen

Jussi Jaatinen studeerde viool en muziektheorie aan de Sibelius-Academie in Helsinki. In 1998 verhuisde hij naar Nederland om er orkestdirectie te studeren aan het Rotterdams Conservatorium bij Jurjen Hempel en Ernst van Tiel. Hij studeerde daar cum laude af in 2002. Daarna zette hij zijn studies voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Zuid-Nederlandse Hogeschool voor Muziek bij Jac van Steen. In 2005 leidde hij zijn afstudeerconcert met het Brabants Orkest met uitstekend resultaat.

In 2008 was hij uitgenodigd om dirigent te worden van de orkestklas aan het Utrechts Conservatorium. Hij begint daar ook als hoofdvak docent orkestdirectie.

Solist Jussi Lehtipuu, bariton

De Finse bariton Jussi Lehtipuu begon zijn zangstudie aan de Sibelius Academie te Helsinki. Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Udo Reinemann en Valérie Guillorit. In 2007 werd hij toegelaten aan de Dutch National Opera Academy en kreeg les van Pierre Mak. In 2009 voltooide hij daar zijn opleiding met een master degree.

In het seizoen 2009/2010 is hij lid van Opera Studio Nederland. Hij zong veel rollen in werken van o.a. Mozart, Britten, Poulenc, Monteverdi. Naast het opera repertoire zingt hij in oratoria van Bach, Buxtehude, Brahms en Monteverdi. Ook geeft hij recitals met werken van o.a. Schubert, Brahms, Wolf, Mahler en Haydn met verschillende pianisten, het meest recent met Petra Somlai.

Komende tijd heeft hij naast zijn vaste aanstellingen engagementen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Zeeuws Orkest.

Repetities

Fotos concerten

Groepsfotos