Lustrumproject 2019 “Tijdgenoten”

Het Nijmeegs Strijkersgilde viert zijn tweede lustrum met een uitdagend programma. Het  lustrumprogramma neemt ons mee naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Vier zeer verschillende composities, van zeer uiteenlopende componisten, die allemaal zijn ontstaan binnen één decennium:

Barber Serenade op.1
Sjostakovitsj  pianoconcert no. 1
Sibelius Andante Festivo
Sibelius Valse Triste
Weiner Divertimento nr. 2 op 26

Wij zijn zeer verheugd om samen te werken met de veelbelovende pianste Ellyne Wieringa en trompettist Peter Hendriks. Dit progamma staat onder bezielende leiding van de Stef Collignon.

Contrasten
De contrasten kunnen nauwelijks groter zijn: het onwaarschijnlijk virtuoze, neo-barokke concert voor piano, trompet en strijkers van Dimitri Sjostakovitsj uit 1933 is feitelijk een soort microkosmos van zijn volledige oeuvre. Van Samuel Barber wordt een serenade gespeeld uit zijn beginperiode. Vervolgens volgen Jean Sibelius’ onvervalste hit, de “Valse Triste” en zijn Andante Festivo. Het lichtzinnige en vrolijke Divertimento No.2 van Leo Weiner, ontstaan in 1938 is een stuk dat zelden wordt uitgevoerd.

Concerten
Zaterdagavond  9 februari 2019, 20.15 uur, Geertekerk, Utrecht
Zondagmiddag 10 februari  2019, 15.30 uur,  Lux NijmegenToegang: € 15,- scholieren & studenten € 10-, kinderen t/m 12 jaar gratis

Reserveren via info@nijmeegsstrijkersgilde.nl