Allegra Musica di Natale!

Deze winter hebben wij een Italiaans kerstprogramma voor u samengesteld. Dit programma staat onder leiding van Joris Peters. Na afloop bent u van harte uitgenodigd voor een Italiaans hapje en drankje!

Zondag 15 december 2019, aanvang 15.30
Lutherse kerk, Nijmegen Toegang: €10 Studenten €5 kinderen tot 12 jaar gratis

Programma

Bolzoni – Al Castello Medioevale, Minuetto, Gavotte

Corelli – Christmas Concerto

Ravanello – Due Pezzi

Respighi – suite nr. 3

Concert locatie: Lutherse Kerk, Prins Hendrikstraat 79, 6521 AX Nijmegen

Dirigent Joris Peter

Joris Peters begon op dertienjarige leeftijd met het volgen van cellolessen. Eerst onder begeleiding van Frank Spronk, later werden de lessen overgenomen door Hugo Doesburg.
Sinds 2004 is Joris ook actief als dirigent. In eerste instantie kreeg hij lessen van Quentin Clare, onder andere dirigent van kamerorkest Pulcinella, inmiddels zit Joris in het tweede jaar van de opleiding orkestdirectie aan de Bourdon Hogeschool voor de muziek. Naast dat Joris al een aantal keer het Nijmeegs Strijkersgilde heeft gedirigeerd in uiteenlopende projecten, heeft hij ook samengewerkt met Flos Campi, het Apeldoorns Symfonieorkest en het Nijmeegs Studentenorkest. Dit laatste orkest heeft hij tijdens hun succesvolle tournee naar Polen gedirigeerd met onder andere Dvorak’s vijfde symfonie en het tromboneconcert van Serocki op het programma.