BREXIT? Strings remain attached!

Zodra het mogelijk is met betrekking tot de corona maatregelen,  zal het Nijmeegs Strijkersgilde dit Britse programma  weer gaan organiseren.

Bij de twintigste-eeuwse muzikale “revival” van Britse muziek na Henry Purcell hebben componisten als Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams, Benjamin Britten en William Walton bij uitstek een rol gespeeld in het ontwikkelen van vernieuwend strijkersrepertoire. Als zeevaarders aan beide kanten van de Noordzee, zijn de culturele en muzikale banden tussen het Verenigd Koninkrijk en de Nederlanden al hecht geweest sinds Purcell het orgel bespeelde bij de kroning van Willem/William en Mary. Meer recent zijn beide landen natuurlijke bondgenoten geweest in de uitbreidende Europese Unie, een partnerschap dat gemist zal worden, maar dat ongetwijfeld in andere vorm zal blijven voortbestaan na de Brexit.

Wij werken samen met tenor William Knight, hoornist Maarten Theulen, het Brompton Quartet uit Londen onder leiding van Stef Collignon.

Programma

William Walton – Two Pieces for strings from Henry V

Frank Bridge – Suite for Strings H93

Benjamin Britten – Serenade for tenor, horn and strings, opus 31

Roxanne Panufnik – Memories of my Father (2013) for string quartet

Edward Elgar – Introduction and Allegro for String Quartet and Strings, opus 47

Ralph Vaughan Williams – Concerto Grosso